Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus világosan látható a mennyben
  2016-07-18 17:27:13, hétfő
 
  Krisztus világosan látható a mennyben



Másodszor, Krisztus központi helyet foglal el a mennyországról szóló tanban, mivel a menny az a hely, ahol először fogjuk őt világosan meglátni. Hívőkként jelenleg ,,Krisztusban" vagyunk. Bensőséges, töretlen egységben vele, a ,,testének tagjai" vagyunk (Eféz. 5,30). De keresztyén tapasztalatunk ezen a földön távol van a tökéletességtől, és hiányosságának egyik aspektusa, hogy még nem látjuk Megváltónkat. Azt olvassuk, hogy ,,a hit ... nem látott dolgokról való meggyőződés" (Zsid. 11,1). Péter Krisztust úgy írja le, mint ,,akit, noha nem láttatok, szerettek" (1Pt. 1,8). És maga az Úr ígéri, hogy ,,boldogok, akik nem látnak és hisznek" (Jn. 20,29). Mi bízunk Krisztusban, de sosem láttuk őt.
Néha úgy tűnik, mintha majdnem látnánk őt. Egy krízisben vagy megpróbáltatási időszakban az Úr Jézust hívjuk segítégül csüggedésünkben és érezzük, hogy különösen közel jön hozzánk, imáinkra történő válaszként. Vagy amikor megindít az istentisztelet, amikor Isten Lelke hatalmasan munkálkodik szívünkben, a mennyekben érezzük magunkat és az őt eltakaró lepel egy pillanatra majdnem átlátszóvá válik. Samuel Rutherford ilyen pillanatokra gondolt, amikor így fogalmazott: ,,amikor Krisztus jön, nem ül sokáig, de bizony a leheletének fuvallata a szegény lelken maga a mennyország a földön." Mi is átélhetünk ilyen momentumokat, ,,leheletének fuvallatát", de sajnos nagyon ritkán. Szeretnénk Urunkat tisztábban látni és folyamatosabban, hogy a hit ködösségét áttörjük és megszakítás nélkül szemlélhessük őt.
A mennyben majd nézhetjük Üdvözítőnket és többé nem leszünk olyanok, mint ,,akik nem látták" őt. Jób, az Ószövetség egyik legkoraibb szereplője, meg volt győződve nem csak arról, hogy a ,,Megváltó él", hanem arról is ,,testem nélkül látom meg az Istent" (Jób 19,25-26). Ézsaiás megígérte, hogy ,,A királyt ékességében látják szemeid" (Ézs. 33,17). Pál egy világosabb jövő látványát vetíti előre, mint amilyent jelenleg a hit nyújtani képes: ,,Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre" (1Kor. 13,12). És János, e témáról szóló klasszikus textusában, biztosít minket arról, hogy ,,meg fogjuk őt látni, amint van" (1Jn. 3,2). A menny az, ahol te és én először fogjuk Krisztust teljesen és világosan meglátni. Arcába pillanthatunk és páratlan szépségében gyönyörködhetünk.
Mit jelent számodra azt tudni, hogy megláthatod majd megdicsőült Megváltódat? Felébreszti-e benned az iránta való vágyakozást? Félelmetes megtapasztalás lesz az. János volt a szeretett tanítvány, Jézus legközelebbi földi barátja. Ő jól ismerte az Urat, a keblén pihent, fenntartás nélkül bízott Benne. Mégis mikor meglátta Mesterét a mennyben, ,,leesém az ő lábaihoz, mint egy holt" (Jel. 1,17), mondja ő. Péterrel és Jakabbal együtt már részesült a dicsőség egy futó pillantásában, és Péter mindnyájuk nevében beszélt, amikor mondta: ,,Uram, jó nékünk itt lennünk" (Mt. 17,4). Ugyanezt mondjuk mi is, ha meglátjuk a Királyt? Mennyire ,,jónak" fogjuk mi azt fel?
Urunk azt akarja, hogy lássuk meg őt, mivel így imádkozott: ,,Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nékem adtál" (Jn. 17,24). Egy meghatóan emberi kívánságot fejez itt ki, mivel mi is szeretnénk, ha barátaink és családunk a legjobb állapotban látnának meg minket. Amikor megvalósítunk valamit vagy díjat szerzünk, szeretjük, ha ott vannak velünk. A gyermekek öröme, amelyet az iskolai munkának vagy a sportversenyen elért helyezésnek díjazása okoz, fokozódik, mikor tudják, hogy a szülők figyelemmel kísérik őket. Úgy itt is, mintha az Úr Jézus azt mondaná: ,,Atyám, annyi minden velem kapcsolatosat nem láttak még a tanítványaim. Kívánom, hogy meglássának engem a legjobb kiadásban. Szeretném megmutatni nekik, hogy ki vagyok én valójában. Szeretném megmutatni nekik teljes dicsőségemet."
És amikor meglátjuk majd Üdvözítőnket, betölt minket a szeretet, a csodálat és az imádat. Hódoló hangon felkiáltunk majd: ,,a te szód gyönyörűséges, és a te tekinteted ékes! ... Az én szerelmesem ... tízezer közül is kitetszik ... mindenestől fogva kívánatos!" (ÉnÉk. 2,14; 5,10.16). A hívők már láttak valamit Krisztus szépségéből. Nekünk ő már most is ,,szebb ... az ember fiainál" (Zsolt. 45,3). De semmit sem láttunk ahhoz képest, amit majd felfedezünk kívánatosságából és dicsőségéből. Akkor majd hálával és csodálattal telünk be. Bunyan János egyik szereplője, Állhatatos úr, mielőtt meghal, így fejezi ki örömét: ,,most már megyek, hogy lássam meg a tövissel megkoronázott főt és az értem leköpdösött arcot. Korábban csak hallomásból és hit által éltem, de immáron elmegyek oda, ahol színről-színre meglátom és együtt leszek azzal, akinek társaságában gyönyörködöm."
Egy híres illusztrációban, Samuel Rutherford a mennyei megtapasztalásunkat a menyasszony menyegzői örömével hasonlítja össze. Mi vidámítja meg őt a legjobban? Ruhája? A virágok? A vendégek? Egyik sem ezek közül. ,,A menyasszony nem gyönyörködik, még egy ezreléknyi mértékben sem a ruhájában annyit, mint vőlegényében; így mi is, az eljövendő életben ... nem leszünk annyira meghatódva a ránk váró dicsőségtől, mint a vőlegény örömteli arcától és jelenlététől." Ezért van az, hogy amikor a Biblia a mennyről beszél, akkor Krisztusról beszél. Őutána vágyódik szívünk. Őt kívánjuk ott meglátni. (folyt. köv.)

Edward Donnelly
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: gyönyörködhetünk, kívánatosságából, megpróbáltatási, tökéletességtől, csüggedésünkben, folyamatosabban, illusztrációban, tapasztalatunk, istentisztelet, hiányosságának, sportversenyen, megtapasztalás, mennyországról, szemlélhessük, gyönyörűséges, pillanthatunk, pillantásában, megkoronázott, megvalósítunk, kapcsolatosat, tanítványaim, vőlegényében, megváltónkat, legközelebbi, jelenlététől, üdvözítőnket, megláthassák, dicsőségéből, dicsőségemet, társaságában, momentumokat, pillanatokra, gyönyörködik, gyönyörködöm, leheletének, menyasszony, mennyországról szóló, földön távol, krízisben vagy, mennyekben érezzük, pillanatra majdnem, leheletének fuvallata, szegény lelken, mennyben majd, királyt ékességében, világosabb jövő, iránta való, szeretett tanítvány, keblén pihent, futó pillantásában, meghatóan emberi, legjobb állapotban, Péter Krisztust, Isten Lelke, Samuel Rutherford, Szeretnénk Urunkat, Bunyan János, Edward Donnelly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldogság ült a világvégén  A Gömb  Szent György napi hiedelmek, s...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  képre írva  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A végzet az  S a dalok tanulsága  Rögtön puha Mézes Krémes  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Amit átélünk,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Búzaszentelés  Beney Zsuzsa  Rögtön puha Mézes Krémes  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 24  Ha így haladunk...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Palóc Grand Canyon  Búzaszentelés  Paul David Tripp Április 25  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ébredj  Muratáj  A keserű igazság  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Szép estét  A hét szűk esztendő 
Bejegyzés Címkék
mennyországról szóló, földön távol, krízisben vagy, mennyekben érezzük, pillanatra majdnem, leheletének fuvallata, szegény lelken, mennyben majd, királyt ékességében, világosabb jövő, iránta való, szeretett tanítvány, keblén pihent, futó pillantásában, meghatóan emberi, legjobb állapotban, gyermekek öröme, iskolai munkának, sportversenyen elért, szülők figyelemmel, legjobb kiadásban, ember fiainál&#8221, tövissel megkoronázott, értem leköpdösött, híres illusztrációban, menyasszony menyegzői, ezreléknyi mértékben, ruhájában annyit, eljövendő életben, ránk váró, vőlegény örömteli, mennyről beszél, gyönyörködhetünk, kívánatosságából, megpróbáltatási, tökéletességtől, csüggedésünkben, folyamatosabban, illusztrációban, tapasztalatunk, istentisztelet, hiányosságának, sportversenyen, megtapasztalás, mennyországról, szemlélhessük, gyönyörűséges, pillanthatunk, pillantásában, megkoronázott, megvalósítunk, kapcsolatosat, tanítványaim, vőlegényében, megváltónkat, legközelebbi, jelenlététől, üdvözítőnket, megláthassák, dicsőségéből, dicsőségemet, társaságában, momentumokat, pillanatokra, gyönyörködik, gyönyörködöm, leheletének, menyasszony, dicsőségtől, csodálattal, fogalmazott, felfedezünk, megszakítás, meggyőződés, ékességében, felébreszti, szépségében, hallomásból, mennyország, megláthatod, krisztusban, leköpdösött, megváltódat, munkálkodik, vágyakozást, megdicsőült, mindenestől, felkiáltunk, szerelmesem, krisztusról, meglássának, figyelemmel, helyezésnek, szépségéből, szeretnénk, meghatódva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7519
  • e Hét: 41295
  • e Hónap: 70607
  • e Év: 258409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.